Speca somborka turshi, të kombinuar me hudhër

Kjo turshi bëhet sipas recetës së shtëpisë,
Përmban vlera të larta ushqyese
Përbërësit janë: Spec, Karotë, majdanoz, Hudhër, Ujë, Sheqer, Kripe, Vaji dhe Uthull
Ky lloj i turshisë është i bërë me speca somborka djegës dhe te pa djegës

 

gr.ne 100 gr. Vlera energjike Proteinat Karbohidratet Yndyrnat
Domatja 15 kCal 0.5-1 4-6 0.1-0.2
Lakra 12 kCal 2 1 0.30
Karrota 26 kCal 1.7 2.1 0.2
Qepet 24 kCal 0.90 5.2 0.5
Speci 15 kCal 0.5-1 1.7 0.6

 

 

Top