Speca Zharran Sallate (Super djegës) turshi

Speca Zharran Sallate (Super djegës) turshi, të kombinuar me hudhër,
Kjo turshi behet sipas recepturës të shtëpisë. Përmban vlera te larta ushqyese.
Përbërësit janë: Spec, Karrotë, Hudhër, Ujë, Kripe, Sheqer dhe Vaji ulliri.
Ky lloji i turshisë është i bërë me speca djegës.

 

gr.ne 100 gr. Vlera energjike Proteinat Karbohidratet Yndyrnat
Domatja 15 kCal 0.5-1 4-6 0.1-0.2
Lakra 12 kCal 2 1 0.30
Karrota 26 kCal 1.7 2.1 0.2
Qepet 24 kCal 0.90 5.2 0.5
Speci 15 kCal 0.5-1 1.7 0.6

 

 

Top